Malzemeler:
Bir adet dilimlenmiş palamut
2-3 defne yaprağı
2 adet orta boy patates
minik havuçlar, brokoli
1 avuç Maydanoz,
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 limon
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1- Dilimlenmiş palamutları yıkayıp geniş bir tabağın içine alın. İçine 3 yemek kaşığı zeytinyağ, yarım limonu sıkıp tuz karabiber ekleyip harmanlayın. Yağ ve limonun her yerine değdiğine emin olun. veya bir tabağın içine yağ limon karışımı hazırlayıp dilimleri ona batırıp çıkarabilirsiniz. minik fırın tepsinizin içine yağlı kağıt serin içine balıkları dizin üstüne defne yapraklarını koyup önceden ısınmış fırına koyun. 180 derece.
2- Patatesleri dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiberle harmanlayın. Maydanozları ince ince kesip patatese karıştırın. Küçük fırın yepsisine yağlı kağıt serin. İçine patatesleri koyun. Balıkla birlikte fırına verin.
3- Bir tencerenin içinde havuçları ve brokolileri haşlayın.
4- Patates ve balıklar olunca fırından çıkarın. Servis tabağınıza balık, patates ve haşlanmış sebzeleri koyarak servis yapın.
afiyet oLsun