Gençlik Budur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Gençlik Budur

Gençlik ile ilgili her şey burada
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 işkembe dolması tarifi (mardin)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
~ RQS£ ~
Admin
Admin
~ RQS£ ~


Mesaj Sayısı : 164
Yaş : 30
tecübe puanı :
işkembe dolması tarifi (mardin) Left_bar_bleue999 / 100999 / 100işkembe dolması tarifi (mardin) Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 29/08/08

işkembe dolması tarifi (mardin) Empty
MesajKonu: işkembe dolması tarifi (mardin)   işkembe dolması tarifi (mardin) EmptyPaz Ekim 05, 2008 2:34 pm

İŞKEMBE DOLMASI (KİBE) VE BUMBAR DOLMASI:

MALZEMELER :
4 KİŞİLİK
2 tane iyi temizlenmiş kuzu veya oğlak işkembesi,
1/2 kg kuş başı et,
kuyruk yağı nane,
tuz, 2 su bardağı pirinç,
karabiber,
az yeni bahar ve isteye bağlı nohut,
yağ

YAPILIŞI :
İşkembeler yumruk boyunda kesilerek cep şekline gelecek şekilde etrafı dikilir, doldurmak için az açık bırakılır.
Bu arada az ufak doğranmış kuş başı et, küçük kuş başı şeklinde doğranmış kuyruk yağı, pirinç, nane, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. İsteye bağlı olarak içine nohut da konur, o zaman nohutlar pişirilir, soyulur ve ikiye ayrılarak karışıma katılır. Hazırlanan iç işkembelerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak su eklenir pişinceye kadar kaynatılır.
Bumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir.
NOT : Bumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır.

afiyet oLsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://genclikbudur.yetkinforum.com
 
işkembe dolması tarifi (mardin)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gençlik Budur :: Yemek tarifleri :: Dolma Yemekleri-
Buraya geçin: