Gençlik Budur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Gençlik Budur

Gençlik ile ilgili her şey burada
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Kuzu Kaburga Dolmasi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
~ RQS£ ~
Admin
Admin
~ RQS£ ~


Mesaj Sayısı : 164
Yaş : 30
tecübe puanı :
Kuzu Kaburga Dolmasi Left_bar_bleue999 / 100999 / 100Kuzu Kaburga Dolmasi Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 29/08/08

Kuzu Kaburga Dolmasi Empty
MesajKonu: Kuzu Kaburga Dolmasi   Kuzu Kaburga Dolmasi EmptyPaz Ekim 05, 2008 2:36 pm

Malzemeler
2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber

Dolma İçi:
1 su bardağı doğranmış kereviz başı
1 çay bardağı doğranmış soğan
4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 su bardağı dilimlennıiş elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı baharat

HAZIRLANIŞI
Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

8-10 Kişilik

Her servis 676 kalori, 49 gr. Protein, 34 gr. Yağ, 41 gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif, 169 miligram kolesterol, ve 485 miligram sodyum içerir.


afiyet olsun ...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://genclikbudur.yetkinforum.com
 
Kuzu Kaburga Dolmasi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gençlik Budur :: Yemek tarifleri :: Dolma Yemekleri-
Buraya geçin: