Gençlik Budur
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Gençlik Budur

Gençlik ile ilgili her şey burada
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 istim Kebabı Tarifi...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
~ RQS£ ~
Admin
Admin
~ RQS£ ~


Mesaj Sayısı : 164
Yaş : 30
tecübe puanı :
istim Kebabı Tarifi... Left_bar_bleue999 / 100999 / 100istim Kebabı Tarifi... Right_bar_bleue

Kayıt tarihi : 29/08/08

istim Kebabı Tarifi... Empty
MesajKonu: istim Kebabı Tarifi...   istim Kebabı Tarifi... EmptyPaz Ekim 05, 2008 2:43 pm

Malzemeler

600 gr Kuzu kuşbaşı
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 Çorba Kaşığı Karabiber
1/2 adet Limon
200 gr Arpacık soğanı
200 gr Patlıcan
50 gr Dolmalık biber
1/2 bardak Zeytinyağı
200 gr Domates
30 gr margarin
1 bardak Su
1 tatlı kaşığı Tuz
1/2 tatlı kaşığı Karabiber
1/2 demet Maydanoz

Yemeğin Yapılışı:

Ön hazırlık olarak limonun kabuğunu ve iç tarafındaki beyaz etli kısmını alıp, atın. Limonun kalan kısmını ince dilimleyin. Arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Patlıcanları hareli soyun. Uzunlamasına dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını alın, iri parçalar halinde -kuşbaşı et büyüklüğünde- doğrayın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısmını alıp, atın. İri parçalar halinde doğrayın. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Maydanozu yıkayıp, iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın.
Etlerin üzerine tuz ve biberi serpin. Bir kaşıkla iyice karıştırın. Bir tencerenin dibine, tuzlanıp biberlenmiş kuzu etlerini koyun. Tencereyi bir kenara kaldırın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Sırasıyla arpacık soğanı, patlıcanı ve dolmalık biberi, bir maşayla kızardıkça alt üst ederek, pişirin. Sebzeleri, fazla yağlarını süzdürmek üzere kağıt peçete üzerine çıkartın.
Tenceredeki etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini, arpacık soğanı, domatesleri, patlıcan ve dolmalık biber parçalarını dizin.
Yağı küçük bir kapta orta ateşte eritin. Yağ erir erimez, kabı ateşten alın. Erimiş yağı, tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün. Suyunu ilave edin.
Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etrafını, su ve unla hazırlayacağınız koyu bir bulamaçla kapatın. Tencereyi ağır ateşe oturtun. Kebabı, ağır ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alın. Etlerin pişip, pişmediğini kontrol edin. Gerekirse, tencerenin kapağını tekrar hamurla sıvayarak, kebabı bir süre daha, etler yumuşayıncaya kadar, pişirin.

afiyet oLsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://genclikbudur.yetkinforum.com
 
istim Kebabı Tarifi...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Gençlik Budur :: Yemek tarifleri :: Kebab - Köfte-
Buraya geçin: