Malzemeleri
• İrice bir tavukgöğsü
• 1 yumurta
• Yarım kilo un
• 2 kaşık tereyağı
• Kırmızıbiber
• Tuz
Hazırlanışı
1- Un, yumurta, su ve tuz karıştırılır ve hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilir.
2- Bezelere ayrılıp tahtada 3-4 mm kalınlığında açılır. Yufka küçük karelere kesilir. Dört ucundan birleştirilerek yağlanmış tepsiye dizilir. Sıcak fırına verilerek kızartılır.
3- Diğer taraftan da tavuk haşlanmaya bırakılır. Et piştikten sonra su dan çıkarılır.
4- Tavuk suyu olduğu gibi kızarmış olan mantının üstüne dökülür. Tenceredeki su 4 su bardağım geçmemelidir.
5- Sudan çıkarılan tavuk ocağın üstünde çevirilip pişirilerek suyunu çekmesi sağlanır.
6- Suyu iyice çektikten sonra tavukgöğsü didilerek mantının üzerine serpiştirilir. Kızdırılmış yağ üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.
Not: Mantı türleri mideyi tok tuttuğundan özellikle mide hastaları için ideal bir sahur yemeğidir.
afiyet olsun